Hääpukuostoksille Tukholmaan!


Varmaan pitäisi tehdä ihan oma postauksensa Karkin hääpuvusta, sillä sen hankkimisesta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä. Palataan siihen siis toisella kertaa, mutta tässä muutama vinkki, mikäli olet ajatellut tulla Tukholmaan hääpukuostoksille. Kiertessämme metsästämässä Karkille pukua, kävi nimittäin varsin selväksi, että joka putiikilla oli hyvinkin paljon kokemusta lahden siltä puolen tulevista asiakkaista.
Perusnyrkkisääntö on se, että myymälään on parasta varata aika etukäteen, mikäli haluaa oiken sovittaa pukuja. Ja kukapa ei haluaisi? Morsiuspuku ei ole yksi niistä asioista, jotka hankitaan tuosta vaan, tangosta riipaisemalla. Siis siinä tapauksessa, kun tavoitteena on hankkia ns. kunnon hääpuku. Mielestäni on erittäin ookoo astella avioon ihan missä tahansa asussa, mikä itsestä tuntuu oikealta, mutta nyt siis keskitytään morsiuspukuliikkeiden tarjontaan ja toimintaan.
Vinkki nr. 1: Kannattaa myös olla liikkeellä hyvissä ajoin. Varsinkin näin sesonkiaikaan, joka alkaa nyt ja kestää ihan kevään loppuun saakka, suosituimmat viikonloppuajat varataan nopeasti täyteen.
Tässä morsiusputiikit, jotka mielestäni kannattaa laittaa listalle, jos on tulossa tänne tosi mielellä mekkoa hankkimaan:
 
BRÖLLOPSBUTIKEN – THE WEDDING SHOP


St. Eriksplanin läheisyydessä sijaitseva Bröllopsbutiken ei ole ulkopuolelta mitenkään hurjan houkuttelevan näköinen putiikki, mutta ei kannata antaa ulkonäön hämätä, sillä sisältä löytyy sekä rautaista ammattitaitoa, kokemusta että edustava valikoima eri tyylisiä pukuja. Ei edullisimmasta päästä, mutta valikoimassa myös yksinkertaisempia ja vähän pienemmällekin budjetille  sopivia vaihtoehtoja. Tosin “edullinen” on tässä yhteydessä varsin suhteellinen käsite.
Tarjolla on varsin kiitettävä määrä myös morsiuskenkiä ja kaikenlaista asustetta hunnuista iltalaukkuihin ja koruihin. Lisäksi iltapukuja, kaasolle ja äidille/anopille sopivia mekkoja ja asusteita. Ylipäätään yllättävän laaja valikoima eri tyylejä, erinomaisen hyvä ja asiantunteva palvelu.
Ja Bröllopsbutiken on siis se paikka, mistä Karkki löysi oman pukunsa ja hunnun.
 
STOCKHOLM BRUD & FEST

Mitenkään superhoukuttelevalta ei tämäkään putiikki ulkopuolelta katsottuna näytä. Sijainti Hornsgatanin vähemmän kiinnostavalla pätkällä antaa kyllä hiukan väärän kuvan, sillä Stockholm Brud & Fest on varmasti yksi Tukholman suosituimmista morsiuskaupoista. Sen näkee myös palvelussa, joka on ystävällisen asiantuntevaa ja hyvin toimivaa numerolappusysteemeineen (= morsian saa 5-6 muovista lappua, joissa on sama numero ja muistaakseni olivat vielä väriltään merkittyjä. Valikoimaa tutkiessaan morsian sujauttaa lappunsa niiden pukujen henkariin, joita haluaa sovittaa. Näin sitten assistentit tietävät, mitä pukuja tuoda mihinkäkin sovituskoppiin ja morsiamia voi olla paikalla varsin monta samanaikaisesti.)
Tilaa Stockholm Brud & Festissä on hyvin, peilejä tarpeeksi ja siinä vaiheessa, kun morsiamen kiinnostus muuttuu pukujen sovittelusta ostopäätöksen tekemiseen, löytyy myös henkilökunnalta paremmin aikaa. Vierailemistamme putiikeista täällä oli eniten “Say yes to the Dress” -tyyppistä meininkiä, vaikka mitään shampanjatarjoiluja makutuomareille, tai muutakaan ameriikan meininkiä, ei täälläkään ollut.
Hyvä valikoima kaasolle ja äidille/anopille sopivia mekkoja ja asusteita etenkin morsiamelle. Kerrassaan ihastuttavia tiaroja ja hiuskoristeita. Ainakin viime kesänä tangoilta löytyi myös muutama suloinen morsiusneidolle/kukkaistytölle sopiva mekko. Plussaa nettisivujen helposta ajanvaraussysteemistä.
Mikäli Karkki ei olisi löytänyt omaa unelmien mekkoaan puoliksi ihan sattumalta, olisi yllä olevista kuvista keskimmäisen kuvan kaunis pitsiluomus Stockholm Brud & Festistä ollut todennäköisin valinta.
 
BRIDAL STOCKHOLM

Kivalla paikalla aivan Odenplanin kyljessä kauniissa vanhassa rakennuksessa sijaiseva Bridal Stockholm on erinomainen valinta sille, joka etsii bling-bling-pukua vähän pienemmän budjetin kanssa. Tänne kannattaa myös suunnata, jos syystä tai toisesta tietää jo valmiiksi haluavansa/tarvitsevansa perus sovitusmuutoksia laajempia korjauksia tai muokkausta puvulle. Myymälän yhteydessä toimii nimittäin ompelimo – ja he ovat valmiita käytännöllisesti katsoen ompelemaan puvun alusta asti uudelleen, mikäli tarvitsee.
Bridal Stockholm tarjoaa myös drop-in aikoja, mutta suosittelen silti varaamaan ajan, että voi olla varma, että paikalla on joku, joka todella tuntee hääpukuvalikoiman. Meille kävi niin, että myymälässä oli vain yksi ompelijoista ja vaikka hän kyllä yritti parhaansa, visiitistä ei jäänyt ihan kaikkein paras maku suuhun. Toisaalta asiaan tietenkin vaikutti paljon myös se, että tarjolla olevat puvut eivät täysin edustaneet Karkin hakemaa klassisempaa tyyliä.
 
WEDDING BELLS by LITTLE FAIRIES

Hiukan kaupungin ulkopuolella, Hägerstenissä, sijaitsee mielestäni koko Tukholman paras morsiuskauppa, Wedding Bells by Little Fairies (tai ehkä nimi on vain “Little Fairies”..). Paras siinä mielessä, että ensinnäkin pukuvalikoima on erittäin laaja ja palvelu ihan mielettömän osaavaa, ystävällistä ja asiantuntevaa. Missään emme saaneet varsinaisesti huonoa palvelua, mutta Little Fairies oli kovassa vertailussa ehdottomasti paras. Ja tämä siitäkin huolimatta, että saavuimme paikalle täysin eri aikaan kuin minkä olimme varanneet.
Olimme liikkeellä asenteella, että mennään nyt vilkaiseen, vaikka tuskin sieltä mitään löytyy. Paikalla ollut omistaja skippasi lounaansa ja antoi meille jakamattoman huomionsa. Täältä löytyi oma suosikkipukuni, kahdessa keskimmäisessä kuvassa näkyvä Audrey Hepburn -henkinen luomus.
Suosittelen tosiaan erittäin lämpimästi Wedding Bells by Little Fairies putiikkia! Ei kannata pelästyä sitä, että myymälä ei ole ihan keskustassa. Matka Hägersteniin ei ole kuin pari hassua asemaa tunnelbanalla, maks. 10 minuuttia, ja itse paikka on aivan aseman vieressä. Sinnekin kannattaa varata aika, niinkuin kaikkialle muuallekin.
Valikoima on erittäin laaja ja putiikista löytyy myös kaikki asusteet, mitä voi kuvitella sekä supersuloisia pukuja kukkaistytöille & -pojille. Viereisessä putiikissa huseeraa räätäli ja kuvien perusteella myös miesväen pukukysymykset voi ratkaista samalla visiitillä.
Ja hei – Wedding Bells by Little Fairies -putiikin omistaja on suomalainen, joten edes kielikysymyksestä ei tarvitse murehtia! Mekin puhuimme koko reiluun tuntiin venähtäneen visiittimme ajan suomea.
Siinä olivat siis neljä mielestäni parasta morsiuspukuja myyvää liikettä Tukholmassa.
Tähän loppuun kuitenkin vielä yksi vinkki: Karkki on myymässä omaa pukuaan!! Linkki Blocket-ilmoitukseen (ja lisää kuvia löytyy esim. täältä ja tarvittaessa on toki lisääkin!) tässä.

Puku on erinomaisessa kunnossa, toki yhdet juhlat on se päällä juhlittu, mutta jälkihuolto (pesetys etc) on tehty huolella erikoisliikkeessä. Helma on lyhennetty äärimmäisen ammattitaitoisen ja kokeneen ompelijan toimesta (ja ex-ompelija-Mintun valvovan silmän alla!) n. 165 cm pitkälle Karkille sopivaksi. Ilmoituksesta löytyy yhteystiedot ja sovitus onnistuu varmasti ihan joustavasti, kunhan siitä sovitaan riittävän ajoissa.

6 Comments

 1. Anonymous

  Ehdin käydä yhdessä hääpukuliikkeessä sovittamassa pukuja ennen kuin ajatukset heittivät kuperkeikkaa ja päädyin menemään vihimään ihan hame-paita-yhdistelmässä. Tuosta ainokaisesta kerrasta jäi kyllä aikamoinen “hrr”-fiilis. Sain periaatteessa hyvää henkilökohtaista palvelua, mutta pukeutumis- ja valikointiavusta tuli lähinnä vaivautunut olo. Mieluummin olisin sovitellut yksikseni rauhassa kaikkia mahdollisia pukuja, mutta oma luonne ei antanut periksi “vaivata” myyjää yhä uusilla puvuilla. Olisikohan itsepalveluperiaatteella toimivalle hääpukuliikkeelle markkinoita muidenkin mielestä…? 🙂

  Reply
  • Minttu

   Mun mielestä hyvään palveluun kuuluu, että morsiamelle tarjotaan uusia pukuja, kunnes hän hihkuu onnesta. Ainakin Karkin kanssa kävi niin, että jos hän vaan vähänkään oli, että ”onkohan tässä liikaa pitsiä/turhan avonainen selkä/liian pitkä laahus/etc” eteen lensi heti viisi uutta mekkoa. Päästäkseen lähtemään, piti erikseen painokkaasti sanoa, että nyt ei enää! Toisaalta tuo Stockholm Brud & Festin lappusysteemi minimoi suoran kommunikoinnin asiakaspalvelijoiden kanssa. Uusi lappu vaan henkariin ja kohta puku ilmestyi sovituskoppiin. Jotenkin ymmärrän hyvin putiikinpitäjiä, jotka eivät halua, että asiakkaat itse käyvät hakemassa haluamiaan mekkoja. Kaikki eivät ehkä osaa olla niin helläkätisiä kalliiden pukujen kanssa..

   Reply
 2. Holly

  Kiva postaus. Paras puku Karkille justiinsa tuo mikä hänellä sit oli ja toiseks paras toi sun suosikki ☺️

  Reply
  • Minttu

   Kyllähän se Karkin itselleen valitsema puku oli just eikä melkein – ja niin juuri Karkin tyylinen. Mutta taas näitä kuvia katsellessa huokailen, että oli se diskreetisti ja elegantisti helmillä koristeltu mekko – joka tosiaan toi mieleen aivan Audrey Hepburnin legendaarisen tyylin – myöskin kertakaikkiaan aivan ihana!!

   Reply
 3. Anonymous

  Ihana juttu. Aihe ei ole mulle millään muotoa ajankohtainen,mutta kuinka upeita kuvia. Karkki näyttää upealta kaikissa puvuissa, mutta kyllähän hän säteilee eri tavalla jo sovitusvaiheessa tuossa puvussa,johon valinta sitten osui.
  Tuli muuten mielee,kun mainitsit olleesi usean päivän työmatkalla,että olisi kiinnostavaa lukea matkavaatteistasi työmatkoilla,varsinkin monen päivän reissulla. Siis tyyliin päivä/ mahdolliset iltajuhla-asut.

  Reply
  • Minttu

   ihan ihanaa, että huomasit kuvista tuon, miten Karkki ihan säteilee valitsemassaan puvussa jo ennen ennenkuin mitään valintaa on tehty! Samaa mekin katseltiin siinä vaiheessa, kun hän mietti, että onko se nyt se ja voiko mahanpohjatunteeseen luottaa!
   Mietin ihan samaa, että olisi kiva – ja varmasti minien mielestä hyödyllinen – postaus tehdä juttua työmatkapukeutumisesta. Meillä miesvaltaisella alalla on esimerkiksi päiväohjelman ja illallisen välissä useimmiten vain tunti, mikä asettaa omat vaatimuksensa matkagarderobin toimivuudelle. Työmatkoilta vain on harvoin mitään blogiin sopivia kuvia, jos ylipäätään mitään, mutta ehkä tuohon voisi keksiä jonkun toisen toteutuksen. 🙂

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *