Neuletrendit A/W 2007/2008

Minttu eksyi tässä päivänä eräänä neuleblogien ihmeelliseen maailmaan. Ex-himokutojana (no neulomista sanottiin kutomiseksi silloin joskus 80-luvulla…) sormia alkoi kutiamaan aivan saman tien. Edellisestä (valmistuneesta) tekeleestä on kuitenkin ehtinyt kulua vähitään 20 vuotta (ja nyt ei sitten mitä ikäkuittailuja tähän väliin – pliis…) ja siksi päätin lähestyä asiaa tällä hetkellä parhaiten tuntemallani tekniikalla – tolkuttomalla trendiskannauksella.

Eli tähän alkuun pieni varoitus: kävin läpi kaikki suosikkisuunnittelijani ja poimin heidän herkullisimmat neuleet tai neuleina toteutettavissa olevat luomukset oheiseen kuvakavalkadiin. Idea saattaa tuntua ihan älyttömältä tällaisena päivänä, jolloin rivitaloghetton grillit ovat käyneet kuumana ensimmäistä kertaa tällä sesongilla, mutta takana on tarkkaan harkittu ajatus. Mikäli tänään keksii neuleen, jossa haluaa patsastella ensi syksynä, on parasta ryhtyä duuniin välittömästi, ettei ihanuus valmistu pahasti vasta seuraavan kevätpäiväntasauksen tietämissä.

The best of the knitted world: (juhlan kunniaksi oikein ameriikaksi…)

Kuvat: Alexander McQueen (vas.) Louis Vuitton ja Anna Sui.

Ihanan pörröisen näköinen tunika (Alexander McQueen) ja lämpimän oranssi pörröpaita (Louis Vuitton) ja eläväpintainen neule (Anna Sui) on yhdistetty hohtavaan satiiniin ja nappanahkaan. Yhdistelmä antaa tehokkaan ja ajankohtaisen vaikutelman.

Kuva: Alexander Wang (vas.), Stella McCartney ja Louis Vuitton

Harmaan eri sävyjä ja upeita kirjoneuleita. Hauskat olkapäähässäkät (Louis Vuitton) voisi vähän maltillisempana piristää ihan tavallista perusneuletta..

Kuva: Anna Molinari (vas.), Anna Sui ja Missoni.

Ihania vyötettyjä neuletunikoita! Oli pakko saada mukaan Anna Molinarin kuva, koska kengätkin on ihan kuin ne Mintun Zarasta hankitut.. Missonin kuvassa on hellyttävät kasarivibat.. Melkein muistan neuloneeni vastaavaa esitystä Novitan nauha-hapsulangasta! Värit olivat tosin tuolloin valkoinen, pinkki ja vaaleansininen.

Kuva: Hermès (vas.), Balenciaga ja Alexander Wang

Syksyn klassiset linjat, Hermès:n palmikot ja Balenciagan kippariraidat sekä napitettu poolo. Alexander Wangin liukuvärjätylle neuleelle on käsittääkseni olemassa ihan oma nimi (klassikko sekin), mutta palaan asiaan, kun se muistuu mieleen…

Kuva: Anna Sui (vas.) ja Chanel (kesk. ja oik.)

Aivan uskomattoman ihana ja yksinkertaisella tavalla koristeellinen Anna Suin juhlaneule (kuvat saa klikkaamalla isommaksi!). Anna Suin neuletta ei ehkä kannata pitää esikuvana, kun alkaa verrytellä ruostuneita neulontataitojaan – sen sijaan Chanelin shaali/huivi-virityksistä voisi hyvinkin rakentaa jonkin toteuttamiskelpoisen version..

Kuva: Hermés (vas.), Sophia Kokosalaki ja Marc Jacobs.

Ihana raita-kirjoneulemekko pehmeissä syksyn sävyissä/Hermès. Sophia Kokosalaki on aika uusi tulokas ja kuuluu samaan “talliin” avantgardisti Martin Margielan kanssa. Kuvan vaalea neule on kuitenkin helppo toteuttaa siten, että siitä tulisi hyvinkin käytettävä moderni “pehmo-robotti” -fiilis. Marc Jacobsin graafinen neule on mielestäni tosi kaunis, samoin alla oleva suurikauluksinen paita ja miksei hattukin, mutta housut. Hjälp. Juuri, kun tajunta alkaa tottua ajatukseen korkeasta vyötäröstä marssittaa Mr Marc Jacobs SALIHOUSUT catwalkille!

Kuva: Proenza Schouler (vas.) ja Sonia Rykiel (kesk. ja oik.)

Täydellisiä neulekokonaisuuksia sekä Proenza Schoulerilta että neuleiden kuningattarelta Sonia Rykieliltä. Ihanat elävät pinnat ja konstailematon stailaus, joka antaa tilaa upeille pinnoille. Minttu diggaa erityisesti Sonia Rykielin harmaata kokonaisuutta – romanttinen ja roku samalla kertaa!

Kuva: Kaikki Y-3 (Yohji Yamamoto for Adidas)

Lopuksi vielä vähän sporttisempia catwalk-kuvia Yohji Yamamoton Adidakselle suunnittelemasta mallistosta. Erityisesti tuo poltettu punainen väri kannattaa panna merkille. Se on ollut mukana ainakin niiden ruotsalaissuunnittelijoiden mallistoissa, joita olen päässyt kurkistamaan (Tiger & Whyred) ja monessa muussakin mallistossa (mm. Chloén aivan erinomaisessa syyskokoelmassa). Myös erilaiset sporttivaikutteet tulevat vahvoina ensi syksynä.

Ja eiku puikkoja kilisyttelemään…

Kuvat: style.com

2 Comments

  1. Frei

    Todella kattava katsaus! Mulla harvemmin riittää hermot Rykieliä pidemmälle… tiedän että häneltä löytyy aina upeita neuleita, mutta muiden kokoelmia en jaksa ruveta käymään läpi vaan siinä toivossa että ehkä sieltä löytyisi kanssa neuleita – tarvisin sellasen napin jota painamalla kone itse etsii pelkästään neuleita kokoelmista…

    Reply
  2. Jatta

    Kiitos!!

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *