
Vielä astetta innovatiivisempi idea on Orkan Lian klädabonnemang elikkä mittatilausvaatteiden kestotilaus. Asiakas täyttää ensin kyselykaavakkeen itsestään, mitoistaan, mieltymyksistään, toiveväreistään jne. ja sopii kuukausittaisen vaatepaketin maksimihinnan.
Ainakin lehtijutun perusteella juuri nämä kestotilausasiakkaat varmistavat yrityksen toimeentulon. Eikä sitä oikeastaan ole kovin vaikea uskoa. Kuukausittaisen vaatepaketin hinta ei välttämättä kohoa kovin korkeaksi ja tilatut vaatteet ovat uniikkeja ja omien mittojen mukaan ommeltuja!
En tiedä onko Suomessa vielä kukaan keksinyt vastaavaa, mutta jos ei tässä voisi olla hyvä idea yrittäjäksi aikovalle muotisuunnittelija/ompelijalle!
Kuvat: Orkan Lia
6 Comments
No kyllähän Suomessa eräät goottivaateputiikit on tuota harrastaneet jonkun aikaa jo.
Anonymous: Ahaa. En tietänytkään… Suomessa gootti-genre onkin aika vahva. Onko näillä goottivaateputiikeilla sama idea, että lähettävät kuukausittain aina vaatepaketin “kestotilauksena”? Tiedätkö jonkun verkko-osoitetta? Kävisin mielelläni kuikuilemassa. 🙂
Tätä kanssa kiinnostais aika paljon testata, farkkuja mittatilauksena: http://www.ujeans.com/contents.html
Ainakin yksi goottivaateputiikki tosiaan tuollaista harrasti, mutta muistaakseni hänellä ei ollut luvat kunnossa, toimitus kusi ja laatu oli huonoa. Hän taisi kertoa myöhemmin että paloi loppuun, mutta eihän se ole mikään syy olla vastaamatta yhteydenottoihin ja lähettää huonolaatuista tavaraa…
Kuinkakohan paljon tuollaiset mittatilausvaatteet maksavat? Käväisin sivuilla, mutta tosi pikaisesti.
Pari vuotta sitten oli netissä Anomalia-niminen puoti, jota pyöritti muistaakseni joku vaatetusalan opiskelija (?) Jyväskylästä. Hänellä oli muutamia malleja, lähinnä housuja ja hameita, jotka hän teki asiakkaan mittojen ja värivalintojen mukaan. Syystä, jota en tarkemmin tiedä, homma ei kuitenkaan kannattanut.
Marianne: Joo – mittatilausfarkut olisivat niin hyvät!!
Kara: Eivät nuo mitenkään hirmu kalliita olleet. 30 – 40 euroa paita 50 euroa mekko, tjsp. Huonosta laadusta ei tietty halua maksaa yhtään mitään…
A Suburban girl: yrittäminen on tietty aika raskasta aina, vaikka olis miten hyvä idea – ja vaikeaa saada kannattamaan. Tuossa postauksen esimerkissä pointti olikin just se, että jengi tekee “kestotilauksen”, jonka irtisanomisaika on 3 kk. Eli ompelija pystyy laskemaan hiukan eteenkin päin tulojaan.