Fashion and clothing, that is, may be the most significant ways in which social relations between people are constructed, experienced and understood.
Malcolm Barnard kirjassa Fashion as Communication

Vuoden muodin teorian opiskelujen jälkeen olo tuntui jotenkin keskeneräiseltä ja kansainväliselle Masters-tasolle johtava jatkovuosi houkutteli. Syksy on ollut kiinnostava ja antoisa, mutta nyt alkaa (kaiken muun lisäksi) gradu-angsti painaa päälle. Tämän kurssin lopputyö, Masters Thesis, vastaa vaatimustasoltaan ja laajuudeltaan Suomen gradua, josta on jo tuskaisia kokemuksia. (Terkkuja vaan Tampereelle…)
Tällä hetkellä ajatuksena on jatkaa urheiluvaatteiden ja muodin parissa, mutta tarkastella asiaa tismalleen päinvastaisesta näkökulmasta edelliseen lopputyöhön verrattuna. Kysymys, miksi naiset käyttävät sporttivaatteita trendikkään pukeutumisen osatekijänä on ollut pohdinnan keskipiste. Minkälaisen viestin naiset haluavat lähettää ympäristölle, kun yhdistävät alunperin treenaamiseen tarkoitetun vaatteen normaaliin arkiasuunsa? Todella alkuvaiheessa olevan gradun työotsikko on: Female superheroes or display of discipline? – A study of sportswear worn as a part of fashionable dress. Tutkimuksessa ei ole mukana eri alakulttuurien edustajia, vaikka hip-hopparit Adidas-puvuissaan ovatkin jo ihan käsite, vaan tarkoitus on tarkastella “tavallista” käyttömuotia.
Vähän kuin lämmittelyksi olisi kiva kuulla blogin lukijoilta kommentteja urheiluvaatteiden arkikäyttöön (= muuhun kuin treenikäyttöön) liittyen. Käytätkö itse urheiluvaatteita osana arkipukeutumista? Mitä mieltä olet, jos näet esim. toimistolla tai muussa ei-liikunnallisessa yhteydessä jonkun, joka käyttää urheiluvaatteita? Vastaukset eivät tule graduun tai muutenkaan kommenttiboksia laajemmin esille, mutta olisi mukava kuulla, millaisia ajauksia tämä herättää!